Sevrin har valgt å ikke eie egen bil

Sevrin står sammen med Einar fra Allways med en BMW iX4 i bakgrunnen

Med AllWays et tastetrykk unna har det vist seg å være et smart valg!

Bor du i by trenger du kanskje ikke eie bil?

For Sevrin Gjerde er svaret enkelt. Arkitekten, som jobber med regionplanlegging og utvikling av byrom, har tatt et bevisst valg om ikke å eie egen bil. Daglig jobber han med miljøtiltak og CO2 regnskap. Slik ser han hvilke tiltak som monner.

– Uten å være fanatiker tenker jeg at vi alle må gjøre det vi kan, konstaterer han.

I tillegg til miljøbidraget, innebærer en hverdag uten bil færre bekymringer for Sevrin. Han slipper å tenke på verkstedtimer, dekkskift, EU-kontroll og service.

– Jeg synes det er trasig nok å vedlikeholde sykkelen. Uten å ha finregnet på det vil jeg tro at du kan leie mye bil innenfor et bilholdsbudsjett, resonerer Sevrin.

Den allsidige arkitekten har mer erfaring enn de fleste med leiebil. Være seg familieferie, byggeprosjekter eller bandturne – Sevrin vet hvilken leiebil som egner seg!

Med leiebil på ferieturer, bandturneer og byggeprosjekter!

Hvilken biltype velger så han som kjenner bilparken til AllWays bedre enn de fleste?

– Til langkjøring med familien har vi prioritert biler som er behagelige å kjøre, med stort bagasjerom og god plass til passasjerene i baksetet. Leiebiler fra AllWays har tatt oss på mange spennende familieturer rundt i Skandinavia, smiler Sevrin.

I 2014 tegnet og bygget Sevrin og kona huset de bor i på Blakli gård på Risvollan. Da ble varebil løsningen — både til frakt av innkjøpt materiale og bortkjøring av avfall.

Også var det bandturneen da. Her er Sevrin nøye med å presisere at musikken kun er en hobby. Og varebilen fra AllWays har vært fullastet med instrumenter når bandet Bakkedokk har spilt konserter rundt om i landet!

BMW iX4

Kjører bil til én million, uten å betale millionen

I et marked med stadig nye aktører, hvorfor faller valget gang på gang på AllWays?

– Først og fremst handler det om tillit. Når du stoler på folk, og det de tilbyr, sparer du tid. Hos AllWays vet jeg hva jeg får, og trenger ikke gjøre research. I tillegg er det ingen skjulte avgifter, AllWays er åpne om hva leiebilen koster. Jeg bestiller på nett og mottar en bekreftelse kort tid etter. Når jeg henter bilen er det prisen jeg fikk oppgitt ved bestilling som gjelder. Hvis modellen jeg bestiller ikke er tilgjengelig får jeg enten tilsvarende bil eller bedre, forteller Sevrin fornøyd.

Med to barn på 16 og 21 år, har det gått i ett med fritidsaktiviteter i mange år. For familien på fire har dette vært den største utfordringen med å ikke eie bil. Fotballkamper har krevd en del logistikk og samkjøring.

– Og når gutta øvelseskjører må vi ty til bilkollektiv. Men der har også bruken av bilkollektiv stoppet, forteller Sevrin.

– Noen myter om leiebil du har lyst til å avlive, en gang for alle?

– Det er enklere å hente og levere leiebil enn man tror! Med sentral beliggenhet i Trondheim sentrum og gode åpningstider, også i helgene, er det lettvint å bruke leiebil.

De siste turene har Sevrin og familien kjørt en BMW iX40. Med den får de komfort, plass og kjøreglede. At den er helelektrisk, er i tillegg en fin bonus!

– Også er det jo ikke så dumt å kjøre bil til en million, uten å måtte betale en million, sier Sevrin med et stort smil.

– Og hvor går neste tur i leiebilen?

– Det er ikke planlagt, og det er nettopp det som er så behagelig. Men uansett hvor ferden går vet jeg at det blir i en ny, ren og godt vedlikeholdt bil. Det er rett og slett gøy å kjøre bil med AllWays!