Bilentusiasten velger leiebiler fra Allways

Kristian Alstad er godt over gjennomsnittet opptatt av bil og må sies å ha mer erfaring med leie av bil enn de aller fleste. I sin tidligere jobb kjørte han leiebil ukentlig, men også på fritiden benytter han seg hyppig av leiebiler.

Som den bilentusiasten han er, har han naturligvis flere eksemplarer selv, så det er ikke utelukkende av praktiske årsaker trønderen ofte er å se i en leid bil – noe vi kommer tilbake til. Først litt om hvorfor det er leiebiler fra Allways han foretrekker:

– Når jeg skal leie bil i Trondheim, er det Allways som gjelder. De har bra biler og det er både enkelt og oversiktlig å bestille, sier han.

– Jeg vet hva jeg får, og hva det koster

Det er viktig for Alstad å vite hvilken bil han får. Nettopp dette er en av grunnene til at han sverger til den trønderske leiebiltilbyderen.

– Jeg vil se den bilen jeg kan forvente å få. Hos Allways er det slik. De har egne bilder av de faktiske bilene, fotografert her i Trondheim. Det eneste du «risikerer» er å få en enda bedre bil enn den som er avbildet på hjemmesiden, da de velger å vise bilde av den enkleste bilen i hver klasse på hjemmesiden, smiler Alstad.

Også når det gjelder pris, mener bilentusiasten det er viktig med forutsigbarhet. Han forteller om kjedelige opplevelser med andre leiebilaktører, hvor sluttsummen har blitt høyere enn forespeilet på grunn av diverse tilleggskostnader.

– Summen som blir oppgitt ved bestilling på hjemmesiden til Allways inkluderer virkelig alt. I tillegg til fri kjørelengde på weekendleie og alt av forsikringer, får du også tilleggssjåfør uten ekstra kostnader. Det er enkelt og forutsigbart for både erfarne og uerfarne leiebilkunder, konstaterer Alstad.

Leiebil er en god investering – på flere måter

Hvorfor velger Alstad, som til enhver tid har opptil flere mer enn egnede biler i gårdsplassen, å bruke penger på leiebil?

– Hvis jeg for eksempel vurderer å kjøpe meg en ny bil, synes jeg det er en god investering å leie en bil av samme modell i noen dager fremfor å prøvekjøre via en bilforhandler i et par timer. Da får jeg testet og vurdert bilen i ro og mak, sier han.

Selv om han bytter ut bilene sine oftere enn hvermannsen, er det ikke bare slike anledninger som bidrar til den relativt hyppige leiebilbruken. Leiebil blir også benyttet for å skåne de dyrebare kjøretøyene hans fra slitasje:

– Det hender jeg velger å spare bilen min for økt km-stand og påkjenningen av en helgetur ved å bestille en stilig leiebil fra Allways til lengre bilturer, forklarer han.

Alstad innrømmer at det innimellom også rett og slett er godt med litt variasjon, og understreker at han synes det er verdt å legge noen ekstra kroner i en god leiebil, for å gjøre bilturen så behagelig som mulig.

I fall det skulle være noen tvil, avslutter den trivelige trønderen med å presisere det åpenbare:

– Det er ingen tvil om at jeg anbefaler Allways Leiebiler til alle jeg kjenner!